Programma Heksenketelweek 2018

De Heksenketelweek is van maandag tot donderdag, maar wat is er te doen? Op de maandag, dinsdag en woensdag wordt er in en rondom Tjonkie geknutseld en druk gebouwd aan de hutten van het huttendorp. Op deze drie dagen zijn er vaste activiteiten, zoals brood bakken, gips verven, dansen met Studio Max Dance en schminken. Daarnaast zijn er een dagelijks een aantal speciale activiteiten! Op donderdag is er een afwijkend programma. Kijk hieronder voor meer informatie over het programma.

Let op: voor een aantal activiteiten zijn er kaartjes nodig. Op deze (gratis) kaartjes staat een tijdstip waarop je aan het programma deel kan nemen. De kaartjes worden om 9.30 en om 13.30 uur uitgedeeld.

Volg ons op Twitter of Facebook, zodat je tijdens de week direct weet wanneer er misschien nog wijzigingen zijn in het programma.

Tijden

Ochtend Middag Avond
Maandag 09:30 – 12:00 13:30 – 15:30
Dinsdag 09:30 – 12:00 13:30 – 15:30
Woensdag 09:30 – 12:00 13:30 – 15:30
Donderdag 09:30 – 12:00 14:00 – 15:30* 19:00 – 21:00

* Programma start donderdagmiddag op de Markt in Oudewater

Programma per dag

Het thema is dit jaar: De Heksenketel draait door! De week is nog nooit zo gevarieerd geweest. Van eenhoorns tot memoborden knutselen. Van tassen maken tot schatzoeken. Je ziet het, we draaien helemaal door. Durf jij het aan?

Wil je het hele programma van dag tot dag doorbladeren? Download het programmaboekje!

Maandag

Huttendorp, knutselen (o.a. tassen versieren, bloemenhoed, knikkerdoolhof), Max Dance workshops, koken met Joukje en José.

Dinsdag

Huttendorp, knutselen, schatgraven met metaaldetector (v.a. 9 jaar), poppendokter, Max Dance workshops.

Woensdag

Huttendorp (laatste dag), knutselen (o.a. ansichtkaarten en een brievenbus), Annie & Annie entertainment theaterworkshop, Max Dance workshops.
Woensdagmiddag komt de brandweer met wateractiviteiten.

Donderdag

Ochtend: knutselen (o.a. bloemschikken), kleding pimpen voor de avond show met Max Dance, Bingo met prachtige prijzen!
Middag: vossenjacht vanaf 14.00 uur op de markt
Avond: groots feest op het Heksenketel-terrein met optredens van de theater- en dansworkshops en een spectaculaire afsluiter (nog even geheim…)

Huttendorp

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een huttendorp. Van maandag tot en met woensdag kan iedere aannemer in spe een mooie hut bouwen. Woensdagmiddag worden de hutten door een vakjury beoordeeld en de bouwers van de mooiste hut winnen een prachtige prijs! Denk bij het ontwerp van je hut goed na over het thema. Een mooie wereldse hut zal zeker op bonuspunten kunnen rekenen.

Wij zorgen voor hout, een beperkt aantal spijkers, een plekje om te bouwen, hulp van vrijwilligers en EHBO. Zelf moet je ook voor het een en ander zorgen: een hamer, eventueel extra spijkers en misschien wel het belangrijkste: goede, stevige schoenen!

Slippers, elektrisch gereedschap en honden zijn niet toegestaan. Dat geldt ook voor begeleiders.

Kleurwedstrijd

Dit jaar hebben we een toffe kleurwedstrijd. Je kunt je eigen vlag maken die wij dan weer gebruiken om de boel aan te kleden! De kleurplaat-vlaggen zijn op te halen en weer in te leveren bij Emté Heijmans, Jumbo Oudewater en Hocus Pocus Zoetwaren. Op donderdagavond worden de winnaars bekend gemaakt in de verschillende leeftijdscategorieën.

Win jij een mooie prijs? De leeftijdscategorieën zijn van 4 tot 6 jaar, van 7 tot 9 jaar en van 10 tot 12 jaar. Dus pak je stiften en kleuren maar!

Vlaggetjes kunnen worden ingeleverd tot en met 13 augustus bij Emté Heijmans, Jumbo Oudewater of Hocus Pocus Zoetwaren.