De Heksenketelweek is van maandag tot donderdag, maar wat is er te doen? Op de maandag, dinsdag en woensdag wordt er in en rondom Tjonkie geknutseld en druk gebouwd aan de hutten van het huttendorp. Op deze drie dagen zijn er vaste activiteiten, zoals brood bakken, gips verven, dansen met Studio Max Dance en schminken. Daarnaast zijn er een dagelijks een aantal speciale activiteiten! Op donderdag is er een afwijkend programma. Kijk hieronder voor meer informatie over het programma.

Let op: voor een aantal activiteiten zijn er kaartjes nodig. Op deze (gratis) kaartjes staat een tijdstip waarop je aan het programma deel kan nemen. De kaartjes worden om 9.30 en om 13.30 uur uitgedeeld.

Volg ons op Twitter of Facebook, zodat je tijdens de week direct weet wanneer er misschien nog wijzigingen zijn in het programma.

Tijden

Ochtend Middag Avond
Maandag 09:30 – 12:00 13:30 – 15:30
Dinsdag 09:30 – 12:00 13:30 – 15:30
Woensdag 09:30 – 12:00 13:30 – 15:30
Donderdag 09:30 – 12:00 14:00 – 15:30* 19:00 – 21:00

* Programma start donderdagmiddag op de Markt in Oudewater

Programma per dag

Het thema is dit jaar: Tussen kunst en kids!

Maandag: 
Vandaag kun je o.a. een Dahli flamingo knutselen en schilderen met chocolade! Altijd al een echte schatgraver willen zijn? Dan is dit je kans! Je leert schatzoeken met een echte metaaldetector. Tijd voor actie? Ga de strijd aan in onze lasergame arena. Natuurlijk kun je je vandaag ook laten schminken en bouwen in het huttendorp. Ben je gek op theater? Doe dan mee aan de workshops van Kirsz Theaterzaken!

Dinsdag:
Mmm…! Vandaag kun je heerlijk koken en er zijn leuke eetknutsels om te maken. Je kunt ook nu weer schatzoeken en er is een gaaf springkussen. Knutsel vandaag een echte van Gogh, bouw mee in het huttendorp en laat je mooi schminken. Dinsdagmiddag is de Poppendokter weer op bezoek. Dans je mee met Studio Max Dance?

Woensdag:
Knutsel een echt kunstwerk of leer de kneepjes van het kunstschilderen bij de Kids Art Club! Je hut maak je vandaag tip top in orde, want de jury komt langs… Wie wint de prijs voor de mooiste hut? Voor alle podiumbeesten onder jullie is er een leuke workshop van Dennis de Groot en je kunt je weer laten schminken. Studio Max Dance leert ons de leukste dansjes! Woensdagmiddag is de brandweer er, dat wordt spetteren!

Donderdag:
De laatste dag alweer! Het wordt een muzikaal feestje met leuke workshops van het muziekhuis. Knutsel vandaag mee als een echte picasso en win leuke prijzen bij de bingo! Voor het vierde jaar op rij is er de Fauna Plaza viswedstrijd, met de prijsuitreiking op donderdagavond.

Donderdagmiddag is er niets te doen bij Tjonkie, maar vind je ons in de binnenstad van Oudewater voor een hele leuke Vossenjacht! Vanaf 14.00 uur ben je welkom op de Markt!

Donderdagavond zien we je om 19.00 uur op het Heksenketelterrein voor een knallende afsluiting. De prijsuitreiking van het Huttendorp, de viswedstrijd en de vossenjacht staan op het programma. Alle leuke dingen die in de week zijn gedaan komen terug op het podium: een optreden met Kirsz Theaterzaken, studio Max Dance en het muziekhuis.

Huttendorp

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een huttendorp. Van maandag tot en met woensdag kan iedere aannemer in spe een mooie hut bouwen. Woensdagmiddag worden de hutten door een vakjury beoordeeld en de bouwers van de mooiste hut winnen een prachtige prijs! Denk bij het ontwerp van je hut goed na over het thema. Een mooie wereldse hut zal zeker op bonuspunten kunnen rekenen.

Wij zorgen voor hout, een beperkt aantal spijkers, een plekje om te bouwen, hulp van vrijwilligers en EHBO. Zelf moet je ook voor het een en ander zorgen: een hamer, eventueel extra spijkers en misschien wel het belangrijkste: goede, stevige schoenen!

Slippers, elektrisch gereedschap en honden zijn niet toegestaan. Dat geldt ook voor begeleiders.

Neem je drinkfles mee

Om veel plastic afval te voorkomen, delen we dit jaar geen wegwerpbekertjes meer uit. Neem daarom je eigen drinkfles mee en vul deze gratis met water of limonade.