Vrijwilligers

Meld je nu aan als vrijwilliger

De Heksenketel is altijd op zoek naar enthousiaste en creatieve vrijwilligers, in alle leeftijden. Vanaf je 16e kun je vrijwilliger worden en eigenlijk is er geen maximumleeftijd. Ben je 13, 14 of 15 jaar? Ook dan ben je welkom, maar dan word je samen met een ervaren vrijwilliger ingedeeld bij een van de activiteiten. Moet je een (maatschappelijke) stage lopen voor school? Ook dat is bij de Heksenketel mogelijk! Wil je meer weten over wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn? Lees hier dan meer over wat je precies kunt doen en wat je kan verwachten. Wil je je direct aanmelden? Dat kan hieronder.

Direct aanmelden om mee te helpen in 2024

Wat kun je doen als vrijwilliger bij De Heksenketel?

Vrijwilliger zijn tijdens de week

Tijdens de week zie je altijd vele mensen in rode heksenketel-shirts die druk zijn met knutselen, in het huttendorp of bij het broodje bakken. Maar er zijn natuurlijk ook mensen nodig die een EHBO-diploma hebben.

Wat moet je dan precies doen?

Tijdens de week kan dit variëren van kinderen helpen met het maken van knutselwerkjes, het letten op de veiligheid van kinderen in het huttendorp, bij een spel staan tijdens het spellencircuit, afbreken van het huttendorp of met de kinderen dansen tijdens de kinderdisco. Als je een EHBO-diploma hebt kan je worden ingezet in het huttendorp om daar EHBO te verrichtten bij ongelukjes die gebeuren tijdens het klussen aan de hutten.

Hoeveel tijd ben ik kwijt?

Als je tijdens de week helpt kan je kiezen om de hele week te helpen maar wij zouden al heel blij zijn als je een dagdeel helpt. Een dag is meestal opgedeeld in twee dagdelen namelijk de ochtend van 9:30 – 12:00 en de middag van 13:30 – 15:30. Na afloop praten we gezellig na, ruimen we samen op en is er gelegenheid nog even wat te drinken. Vaak organiseren we nog een avond speciaal voor alle vrijwilligers als bedankje. Leuk als je daar bij kunt zijn!


Opbouw / afbreekploeg

Als jullie op de maandag van de Heksenketelweek naar Tjonkie komen dan is het terrein al helemaal opgebouwd en ingericht. Dit wordt elk jaar gedaan door een groep vrijwilligers die het weekend ervoor al zijn begonnen met het opbouwen van het terrein en op de vrijdag na de week wordt dit ook allemaal weer afgebroken. Wil je hierbij helpen? Superfijn! Dan kun je dat opgeven bij je aanmelding.

Wat moet je dan precies doen?

Meestal beginnen we de vrijdag voordat de week begint met het opbouwen van het terrein. Ook op zaterdag bouwen we op. Denk hierbij aan het opzetten van de verschillende tenten, het opbouwen van de techniek en verlichting, het afzetten van de waterkant voor het huttendorp en het terrein aankleden in het thema.

Hoeveel tijd ben ik kwijt?

Maximaal zou je 3 dagen kwijt kunnen zijn, maar we zouden ook al erg blij zijn als je alleen zou kunnen helpen met het opbouwen of alleen het afbreken van het terrein.


Helpen in de voorbereiding

Tijdens de week is het terrein helemaal in thema en zijn er altijd knutselwerkjes in het thema van de week. Deze knutselwerkjes en themamateriaal zijn van te voren al bedacht door diverse vrijwilligers gemaakt. Dus ben jij handig en creatief dan is dit misschien wel wat voor jou!

Wat moet je dan precies doen?

Je gaat voor dat de week begint al druk in weer met het maken van voorbeelden van knutselwerkjes in de week, themamateriaal maken voor de aankleding van het terrein.

Hoeveel tijd ben ik kwijt?

Dat ligt helemaal aan jezelf. We komen na januari op dinsdagavonden bij elkaar in Tjonkie om aan de slag te gaan met  de knutselwerkjes en themamateriaal. Elke avond die je zou kunnen helpen is mooi meegenomen. Dus als je één keer in de maand komt helpen ben je van harte welkom!